TBC 624-2-20 acculader+druppellader 24V- 20A IP 647 met 2 uitgangen

Nu slechts
    Levertijd:Gratis volgende dag levering
Bestel
  • Beschrijving

Deze TBC 600 2 uitgangen acculader kan wel tegen een stootje. Deze acculader is spatwaterdicht en schokbestendig.(IP 647)

 

Voorzien van twee uitgangen, twee kanaals, en scheidingsrelais voor het tegelijk laden van twee accu's.

 

De garantie periode van dit product is 5 jaar!

 

Ideale acculader voor het opladen van zowel een startaccu als een verzorgingsaccu, zoals bij boten en campers, maar ook voor professionele toepassingen zoals bedrijfswagens en brandweervoertuigen. Deze lader is namelijk voorzien van een uniek scheidingsrelais. Dit relais zorgt ervoor dat beide accu's wel samen geladen kunnen worden, maar elkaar niet kunnen ontladen. De accu's worden gelijktijdig via de dynamo ofwel via het lichtnet geladen. Dit is de enige lader die op deze manier twee accusets kan laden. De aangesloten accu's mogen verschillend in capaciteit zijn.

 

De laadstatus is door middel van led's eenvoudig af te lezen. Uiteraard kan de lader continu op de accu's aangesloten blijven, dus ook tijdens het starten van de motor. Door de druppellaadfunctie kan de lader ook permanent aan de netspanning aangesloten blijven, bijvoorbeeld tijdens een stallingperiode. De TBC 2 kanaals lader is een compleet, functioneel en verliesvrij laadsysteem, dus geen ingewikkeld laadsysteem of gebruik van handmatige accuschakelaars meer. Door de eenvoudige aansluiting wordt bovendien ook flink bespaart op de inbouwkosten.

 

De kenmerkende behuizing is deels ingegoten met kunsthars waardoor de lader spatwaterdicht en schokbestendig is. Hierdoor is deze robuuste lader in zeer veel omgevingen inzetbaar. Ook de TBC 600 bevat verschillende laadprogramma's en kan hiermee op uw specifieke gebruikssituatie afgestemd worden. De lading wordt namelijk aangepast aan het type accu (Gel, AGM, nat, semi-tractie, vol-tractie, calcium en spiral) en aan de specifieke toepassing. Dit klinkt ingewikkeld, maar de instelling is zeer eenvoudig met één drukknop te bepalen. Zo wordt het laadproces geheel afgestemd op de betreffende gebruikssituatie en ontstaat een optimale lading. Voor accu's die regelmatig diep ontladen worden heeft de lader bijvoorbeeld een speciaal laadprogramma om het sulfaat af te breken. De microprocessor zorgt voor een betrouwbare, stabiele lading. Unieke eigenschap is bovendien dat het spanningsverlies over de laadkabels automatisch wordt gecompenseerd. De TBC 600 kan continue aan de accu en netspanning gekoppeld blijven, ook tijdens belasting van de accu. Dit maakt deze lader ook perfect voor inbouw.

 

Hier vind je de technische specificaties

Gerelateerde Producten